Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 300 g šampinjonu
- 1 sīpols
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes miltu
- sāls, pipari pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Gatavo pildījumu - sīpolu un šampinjonus sīki sagriež.
- Pannā apcep sīpolus, kamēr tie ir pusgatavi, pievieno šampinjonus, pieber sāli, piparus, samaisa, apcep.
- Kartupeļus nomizo, sagriež un izvāra sālsūdenī gatavus.
- Kad kartupeļi gatavi, nolej visu ūdeni, katlu liek uz mazas uguns, iztvaicē lieko šķidrumu.
- Kartupeļiem pievieno piparus, samīca biezenī.
- Kad kartupeļu biezenis mazliet atdzisis, pievieno olu un samaisa.
- Kartupeļu biezenim pieber miltus, samaisa viendabīgā masā.
- No kartupeļu mīklas izveido plāceni, vidū liek pildījumu.
- Pildītos plāceņus apviļā miltos.
- Pannā sakarsē augu eļļu, cep plāceņus no abām pusēm.
- Kartupeļu plāceņus pasniedz karstus ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!