Kartupeļu kroketes ar sieru

Kartupeļu kroketes ar sieru Foto: Kartupeļu kroketes ar sieru

Sastāvdaļas

  • 500 g auksta kartupeļu biezeņa
  • 2 olas
  • 70-100 g rīvēta siera
  • lociņi
  • rīvmaize
  • pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Kartupeļu biezeni sajauc ar olām, sāli, pipariem, zaļumiem, sieru.
  3. Veido apaļas vai garenas kroketītes, apvārta rīvmaizē.
  4. Pannā ieklāj cepampapīru, pārslaka, vai apsmidzina ar eļļu.
  5. Kārto pannā kroketītes, arī pārslaka ar eļļu.
  6. Cep aptuveni 10 minūtes, tad izņem pannu, apgriež kroketītes uz otru pusi un cep vēl tikpat ilgi.

Kroketes var arī fritēt eļļā. Tad labāk gatavot apaļas. Fritē sakarsētā eļļā kādas 4 minūtes, kamēr zeltaini brūnas.

Kroketes var ēst kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem, bet var ēst arī kā pamatēdienu ar skābo krējumu, vai kādu mērcīti.

Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes