Sastāvdaļas
Tomātu buljonam:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 vidējs burkāns
- 1 selerijas kāts
- 1 mazs sīpols
- 3 daiviņas ķiploka
- 1/2 glāze baltā vīna
- 795 g tomātu
- neliela kaudzīte svaigu bazilika lapiņu
- 2 glāzes vistas vai dārzeņu buljona
- sāls un svaigi malti melni pipari pēc garšas
Klimpām:
- 900 g kartupeļu
- 1 liela ola
- 1 tējkarote rupjās sāls
- 1 glāze miltu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un tajā izcep kartupeļus, kamēr tie gatavi - 45 minūtes līdz 1 stundai.
- Pa to laiku gatavo tomātu buljonu. Katliņā uzkarsē eļļu, pievieno sagrieztus dārzeņus - burkānu, seleriju un sīpolu.
- Cep apmēram 5 minūtes. Pievieno saspiestus ķiplokus un cep vēl 1 minūti. Pievieno vīnu un sautē uz vidējas uguns.
- Tomātiem noņem miziņas un sagriež tos kubiņos. Tomātus pievieno dārzeņiem.
- Pievieno baziliku un buljonu. Vāra 45 minūtes. Buljonu izkāš, pievieno sāli, piparus un noliek malā.
Gatavo klimpas.
- Kartupeļus izņem no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē, noņem mizu un saspiež ar kartupeļu stampu, vai sarīvē uz rīves.
- Atdzesē, pievieno viegli sakultu olu, sāli un samaisa. Pievieno miltus un sajauc mīklu.
- Mīklu sadala 4 daļās. No katras daļas izveido mīklas aukliņu un sagriež gabaliņos.
- Klimpas vāra sālsūdenī 2 minūtes pēc tā brīža, kad tās uzpeld ūdens virspusē.
- Uzkarsē tomātu buljonu līdz vārīšanās temperatūrai, lej to buljona trauciņos, pievieno klimpas.
- Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru vai Rikottas sieru, vai biezpienu. Pārkaisa ar svaigu baziliku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!