Kartupeļu klimpas tomātu buljonā

Kartupeļu klimpas tomātu buljonā Foto: Kartupeļu klimpas tomātu buljonā

Sastāvdaļas

Tomātu buljonam:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 vidējs burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 1 mazs sīpols
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1/2 glāze baltā vīna
  • 795 g tomātu
  • neliela kaudzīte svaigu bazilika lapiņu
  • 2 glāzes vistas vai dārzeņu buljona
  • sāls un svaigi malti melni pipari pēc garšas

Klimpām:

  • 900 g kartupeļu
  • 1 liela ola
  • 1 tējkarote rupjās sāls
  • 1 glāze miltu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un tajā izcep kartupeļus, kamēr tie gatavi - 45 minūtes līdz 1 stundai.
  2. Pa to laiku gatavo tomātu buljonu. Katliņā uzkarsē eļļu, pievieno sagrieztus dārzeņus - burkānu, seleriju un sīpolu.
  3. Cep apmēram 5 minūtes. Pievieno saspiestus ķiplokus un cep vēl 1 minūti. Pievieno vīnu un sautē uz vidējas uguns.
  4. Tomātiem noņem miziņas un sagriež tos kubiņos. Tomātus pievieno dārzeņiem.
  5. Pievieno baziliku un buljonu. Vāra 45 minūtes. Buljonu izkāš, pievieno sāli, piparus un noliek malā.

Gatavo klimpas.

  1. Kartupeļus izņem no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē, noņem mizu un saspiež ar kartupeļu stampu, vai sarīvē uz rīves.
  2. Atdzesē, pievieno viegli sakultu olu, sāli un samaisa. Pievieno miltus un sajauc mīklu.
  3. Mīklu sadala 4 daļās. No katras daļas izveido mīklas aukliņu un sagriež gabaliņos.
  4. Klimpas vāra sālsūdenī 2 minūtes pēc tā brīža, kad tās uzpeld ūdens virspusē.
  5. Uzkarsē tomātu buljonu līdz vārīšanās temperatūrai, lej to buljona trauciņos, pievieno klimpas.
  6. Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru vai Rikottas sieru, vai biezpienu. Pārkaisa ar svaigu baziliku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes