Kartupeļu biezenis ar speķi īru gaumē

Kartupeļu biezenis ar speķi īru gaumē Foto: Kartupeļu biezenis ar speķi īru gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 2 ēdamkarotes sviesta vai 1/2 glāzes saldā krējuma
  • sāls pēc garšas
  • muskatrieksts
  • 300 g speķa

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un izvāra, pēc tam izņem un labi saspaida, pielej mazliet ūdens kurā kartupeļi vārījušies, pieliek sviestu, sāli un mazliet muskatrieksta.
  2. Kartupeļu biezeni sakuļ, liek uz šķīvja kaudzītē, virsu garnē ar apceptiem speķa gabaliņiem.

Recepte domāta 3-4 porcijām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes