Sastāvdaļas
- 350 g vistu aknu
- 10 marinēti gurķi
- 5 cieti vārītas olas
- 4 burkāni
- 4 sīpoli
- 200 g majonēzes
Pagatavošana
- Vistu aknas izvāra, sagriež plānos salmiņos.
- Marinētos gurķus sagriež sīkos gabaliņos.
- Burkānus izvāra, rupji sarīvē.
- Sīpolus sagriež sīkos gabaliņos, cep sakarsētā eļļā, kamēr paliek zeltaini.
- Cieti vārītām olām, atdala olu baltumus no dzeltenumiem, olu baltumus rupji sarīvē.
- Olu dzeltenumus atstāj salātu rotāšanai.
- Salātus liek kārtās, taisnstūra vai ovālas formas, dziļā salātu traukā:
- 1 kārta - puse vistu aknu, uzklāj majonēzi
- 2 kārta - puse cepto sīpolu
- 3 kārta - puse marinēto gurķu
- 4 kārta - vārītie burkāni, uzklāj majonēzi
- 5 kārta - olu baltumi, uzklāj majonēzi
- 6 kārta - atlikušās vistu aknas, uzklāj majonēzi
- 7 kārta - atlikušie ceptie sīpoli
- 8 kārta - atlikušie marinētie gurķi, bagātīgi uzklāj majonēzi
- Salātus pārkaisa ar smalki sarīvētiem olu dzeltenumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!