Karamelizētu auzu pārslu krēms ar ķīseli

Karamelizētu auzu pārslu krēms ar ķīseli Foto: Karamelizētu auzu pārslu krēms ar ķīseli

Sastāvdaļas

  • ķīselis (derēs jebkurš) šai receptē saldētu upeņu

Krēmam:

  • 200 ml 35% saldā krējuma
  • 100 g mascarpone siera
  • 3 tējkarotes cukura
  • vaniļas sēkliņas
  • 5 ēdamkarotes auzu pārslu
  • cukurs un sviests apgrauzdēšanai

Pagatavošana

  1. Auzu pārslas ar nedaudz sviesta un 3 tējkarotēm cukura apgrauzdē uz pannas līdz cukurs karamelizējies. Pilnībā atdzesē.
  2. Saldo krējumu ar cukuru sāk putot. Puto, līdz tas nedaudz sāk biezēt, pievieno maskarponi un pavisam nedaudz pakuļ, kamēr biezs.
  3. Iemaisa auzu pārslas.
  4. Bauda ar atdzesētu ķīseli.

Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes