Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 paciņa sviesta
- 3 ēdamkarotes šķīstošas kafijas
- 1/2 glāzes sūkalu vai 1 % piena
- 2 olas
- 1 tējkarotes sodas
- 2 tējkarotes šķidra vaniļas ekstrakta vai 1 paciņa vaniļas cukura
Krēmam:
- 1/2 paciņa sviesta
- 450 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes šķīstošas kafijas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 4 ēdamkarotes trekna salda krējuma
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Tortes formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
- Lielā traukā sajauc cukuru, miltus, 1/4 tējkarotes sodas un noliek malā.
- Katliņā uz mazas uguns izkausē paciņu sviesta.
- 3 ēdamkarotes šķīstošās kafijas izšķīdina glāzē karsta ūdens.
- Tiklīdz sviests ir izkusis, tam pievieno izšķīdināto kafiju.
- Noved līdz vārīšanās temperatūrai, 10 sekundes patur un izslēdz uguni. Noliek malā.
- Atsevišķā traukā lej sūkalas vai pienu, pievieno olas, sodu un vaniļu. Samaisa.
- Samaisa miltu masu ar kafijas masu. Nedaudz atdzesē.
- Tad pievieno olu masu un ātri pagatavo mīklu.
- Lej tortes formā un cep 20 - 25 minūtes.
- Ļauj atdzist pilnībā.
- Biskvītu sadala 2 daļās ( vai cep katru biskvītu atsevišķi).
- Saputo visas krēmam paredzētās sastāvdaļas.
- Biskvītus pārsmērē ar krēmu un torti uz dažām, stundām liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!c