Jūras asaris sarkanvīna mērcē

Jūras asaris sarkanvīna mērcē Foto: Jūras asaris sarkanvīna mērcē

Sastāvdaļas

  • 2 svaigas asara filejas
  • 1/2 citrona sula
  • sāls
  • 100 g konservētu šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • malti baltie pipari
  • 1 glāze sarkanvīna
  • 1 ēdamkarote rīvēta siera
  • 1 ēdamkarote rīvmaizes

Pagatavošana

  1. Atlaidinātu zivi ātri noskalo auksta ūdenī, aprasina ar citrona sulu un uzkaisa sāli.
  2. Šampinjonus sīki sakapā, sīpolus sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Liek ar sviestu ieziestā ugunsdrošā formā, uzkaisa sāli un piparus, pielej sarkanvīnu.
  4. Uz sagatavotā maisījuma saliek asara filejas un pārkaisa ar sieru un rīvmaizi. Virsū vienmērīgi sadala sviesta piciņas.
  5. Liek cepties iepriekš līdz 200 °C sakarsēta cepeškrāsnī. Cep 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes