Jēra cepetis franču gaumē

Jēra cepetis franču gaumē Foto: Jēra cepetis franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra muguras gabala
  • 1 daiviņa ķiploka
  • malti melnie pipari
  • 4 ēdamkarotes auksti spiestas eļļas
  • 1 glāze baltvīna
  • sāls
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 1 tējkarote pārtikas cietes
  • 2 ēdamkarotes krējuma

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, nogriež lieko treknumu un noņem plēves. Ierīvē ar miezerī saberztu ķiploku, pārkaisa ar pipariem.
  2. Cepeti pārziež ar eļļu nu no visām pusēm apcep brūnu.
  3. Pielej vīnu, pieliek sāli. Traukam uzliek vāku. Cepeti sautē uz lēnas uguns 75 minūtes.
  4. Mīksto cepeti liek ugunsdrošā cepešbļodā un pārkaisa ar rīvmaizi un sasmalcinātiem zaļumiem.
  5. Virsū saliek sviesta piciņas. Liek iepriekš sakarsēta grillā un karsē, līdz cepetim parādās brūna, kraukšķīga garoziņa.
  6. Mērci iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti. Ja nepieciešams, pieliek garšvielas.
  7. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes