Jēra cepetis franču gaumē
Gaļas ēdienu receptes
baltvīns
eļļa
jēra mugura
ķiploka daiviņa
krējums
malti melnie pipari
pārtikas ciete
rīvmaize
sāls
sasmalcināti zaļumi
sviests
Foto: Jēra cepetis franču gaumē
Sastāvdaļas
- 1 kg jēra muguras gabala
- 1 daiviņa ķiploka
- malti melnie pipari
- 4 ēdamkarotes auksti spiestas eļļas
- 1 glāze baltvīna
- sāls
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 3 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 1 tējkarote pārtikas cietes
- 2 ēdamkarotes krējuma
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, nogriež lieko treknumu un noņem plēves. Ierīvē ar miezerī saberztu ķiploku, pārkaisa ar pipariem.
- Cepeti pārziež ar eļļu nu no visām pusēm apcep brūnu.
- Pielej vīnu, pieliek sāli. Traukam uzliek vāku. Cepeti sautē uz lēnas uguns 75 minūtes.
- Mīksto cepeti liek ugunsdrošā cepešbļodā un pārkaisa ar rīvmaizi un sasmalcinātiem zaļumiem.
- Virsū saliek sviesta piciņas. Liek iepriekš sakarsēta grillā un karsē, līdz cepetim parādās brūna, kraukšķīga garoziņa.
- Mērci iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti. Ja nepieciešams, pieliek garšvielas.
- Mērci pasniedz atsevišķā traukā.
... reizes
Šodien skatītākās receptes