Ievas Brantes "Falafeli" jeb turku zirņu plācenīšu recepte

Ievas Brantes „Falafeli” jeb turku zirņu plācenīšu recepte Foto: Ieva Brante

Sastāvdaļas

  • 250 g konservēto turku zirņu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes zirņu miltu
  • 1 ēdamkarote speltas kviešu milti
  • 1/3 tējkarotes cepamā pulvera
  • pētersīļi
  • asās paprikas pulveris
  • sāls
  • melnie pipari
  • olīveļļa cepšanai

Mērcei:

  • 12% krējuma
  • dilles
  • sāls

Pagatavošana

  1. Zirņus un ķiplokus sablendē, iejauc miltus, cepam pulveri, pētersīļus, aso paprikas pulveri, sāli un piparus. Ar karotīti veidot bumbiņas.
  2. Cep olīveļļā uz pannas. 
  3. Ņēmu nost zeltaini brūnus un nosusina uz papīra dvieļa.

Pasniedz ar diļļu - krējuma mērci.

Paldies par recepti Ievai Brantei.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes