Sastāvdaļas
- 1,5 kg jēra ribiņu
- 100 g tomātu mērces
- 100 g sojas mērces
- 1 svaigs čili pipars
- 1 sīpols
- 70 g medus
- 20 g maltas paprikas
- 5 g sāls
- mazliet olīveļļas
Pagatavošana
- Gatavo mērci ribiņām - sajauc tomātu mērci ar sojas mērci, pievieno medu, maltu papriku, sāli, mazliet olīveļļas - visu kārtīgi sajauc. Sīki sagriež čili piparu un sakapā sīpolu.
- Ņem lielu, dziļu trauku, kurā var ielikt veselas ribiņas.
- Ribiņas noklāj ar mērci, un pārkaisa ar čili piparu un sakapātu sīpolu.
- Pēc vienas stundas, ribiņas traukā apgriež otrādi.
- Ribiņas cep uz restēm krāsns, vai parastajā grilā.
- Ja cep krāsns grilā, noregulē to vidēji karstu.
- Ar atlikušo mērci, ik pa laikam noklāj ribiņas, izmantojot otiņu.
- Ribiņu gatavību pārbaudām ik pēc 20-25 minūtēm, iegriežot biezākajās vietās.
- Tāpat rīkojamies, ja jēra ribiņas cepam uz parastā grila. Ogles nedrīkst būt pārāk karstas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!