Grillētas jēra ribiņas

Grillētas jēra ribiņas Foto: Grillētas jēra ribiņas

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg jēra ribiņu
  • 100 g tomātu mērces
  • 100 g sojas mērces
  • 1 svaigs čili pipars
  • 1 sīpols
  • 70 g medus
  • 20 g maltas paprikas
  • 5 g sāls
  • mazliet olīveļļas

Pagatavošana

  1. Gatavo mērci ribiņām - sajauc tomātu mērci ar sojas mērci, pievieno medu, maltu papriku, sāli, mazliet olīveļļas - visu kārtīgi sajauc. Sīki sagriež čili piparu un sakapā sīpolu.
  2. Ņem lielu, dziļu trauku, kurā var ielikt veselas ribiņas.
  3. Ribiņas noklāj ar mērci, un pārkaisa ar čili piparu un sakapātu sīpolu.
  4. Pēc vienas stundas, ribiņas traukā apgriež otrādi.
  5. Ribiņas cep uz restēm krāsns, vai parastajā grilā.
  6. Ja cep krāsns grilā, noregulē to vidēji karstu.
  7. Ar atlikušo mērci, ik pa laikam noklāj ribiņas, izmantojot otiņu.
  8. Ribiņu gatavību pārbaudām ik pēc 20-25 minūtēm, iegriežot biezākajās vietās.
  9. Tāpat rīkojamies, ja jēra ribiņas cepam uz parastā grila. Ogles nedrīkst būt pārāk karstas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes