Gedlibže - kabardiešu ēdiens

Gedlibže - kabardiešu ēdiens Foto: Gedlibže - kabardiešu ēdiens

Sastāvdaļas

  • 800 g vistas gaļas
  • 3 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 200 ml skābā krējuma
  • 30 ml saulespuķu eļļas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote karija
  • 3 g maltas paprikas
  • 20 g pētersīļu

Pagatavošana

  1. Vistas gaļu sagriež gabaliņos, uzber sāli, cep sakarsētā pannā, augu eļļā.
  2. Cep, pannai uzliekot vāku, 30 minūtes, kamēr gandrīz gatavs.
  3. Gatavo mērci - sagriež sīpolus, cep citā pannā, saulespuķu eļļā, pievieno sakapātus ķiplokus, cep, kamēr kļūst zeltaini.
  4. Tad ceptos sīpolus un ķiplokus liek blenderī un sasmalcina biezenī.
  5. Sīpolu biezenim pievieno skābo krējumu, sāli, kariju, malto papriku, samaisa.
  6. Sakapā pētersīļus un pievieno mērcei.
  7. Mērci lej katlā, pievieno 100 ml ūdens vai buljona, ja nepieciešams, pievieno sāli, kārtīgi samaisa.
  8. Vistas gaļu liek mērcē un sautē 10-15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes