Sastāvdaļas
- 4 kg gurķu
- 1 saišķītis pētersīļu
- 1 glāze saulespuķu eļļas
- 1 glāze 9% etiķa
- 80 g sāls
- 1 glāze cukura
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 ķiploka galviņa
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā, nogriež galiņus, lielākos gurķus sagriež 4 daļās, mazākos - uz pusēm.
- Gurķus liek katlā, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
- Pielej saulespuķu eļļu, etiķi un sāli.
- Marinādei pieber cukuru, piparus,šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.
- Patur gurķus 4-6 stundas, gurķi šajā laikā izdalīs sulu, kurā arī marinēsies.
- Ņem sterilizētas puslitra burkas, liek tajās gurķus vertikāli, pārlej ar katlā atlikušo marinādi.
- Burkas viegli aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, pasterizē 20-25 minūtes.
- Burkas kārtīgi aizvāko, apgriež otrādi, ietin drānā un atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!