Sastāvdaļas
- 160 g sviests
- 6 olu baltumi
- 1 šķipsniņa sāls
- 6 olu dzeltenumi
- 220 g pūdercukurs
- 1 iepakojums vaniļas cukurs
- 1 1/2 ēdamkarotes ūdens (remdena)
- 200 g miltu
- 720 ml piena (remdena)
Pagatavošana
- Kūkai vajag apmēram 26 cm cepamformu.To izklāj ar pergamenta papīru.
- Izkausē sviestu un ļaujiet tam atdzist.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus ar sāli stingrās putās un noliek malā.
- Tagad saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru krēmveida masā un pamazām iemaisa klāt vaniļas cukuru, sviestu un ūdeni.
- Iecilā izsijātus miltus un iemaisa pienu (būs ļoti šķidra masa).
- Beigās iecilā saputotos olas baltumus un mīklu lej formā.
- Kūku apmēram 50 minūtes cep, līdz top skaisti brūna. Tad atdzesē, un ievieto ledusskapī.
- Burvīgo pudiņa kūku pasniedz rotātu ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!