Gardā pudiņkūka

Gardā pudiņkūka Foto: Gardā pudiņkūka

Sastāvdaļas

  • 160 g sviests
  • 6 olu baltumi
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 6 olu dzeltenumi
  • 220 g pūdercukurs
  • 1 iepakojums vaniļas cukurs
  • 1 1/2 ēdamkarotes ūdens (remdena)
  • 200 g miltu
  • 720 ml piena (remdena)

Pagatavošana

  1. Kūkai vajag apmēram 26 cm cepamformu.To izklāj ar pergamenta papīru.
  2. Izkausē sviestu un ļaujiet tam atdzist.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus ar sāli stingrās putās un noliek malā.
  5. Tagad saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru krēmveida masā un pamazām iemaisa klāt vaniļas cukuru, sviestu un ūdeni.
  6. Iecilā izsijātus miltus un iemaisa pienu (būs ļoti šķidra masa).
  7. Beigās iecilā saputotos olas baltumus un mīklu lej formā. 
  8. Kūku apmēram 50 minūtes cep, līdz top skaisti brūna. Tad atdzesē, un ievieto ledusskapī.
  9. Burvīgo pudiņa kūku pasniedz rotātu ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes