Sastāvdaļas
Bubertam:
- 4 olas
- 2 glāzes piena
- 4 ēd. kar. cukura (dzeltenumiem)
- 1 ēd. kar. cukura mannas biezputrai
- vaniļa
- 3 ēdamkarotes mannas putraimu
Pagatavošana
Bubertu negatavoju bieži, bet gadījās nopirkt negardas mellenes un bija ar tām kaut kas jādara. Izdomāju izvārīt ķīseli un klāt - bubertu. Mellenes vien būtu pliekanas, tādēļ pievienoju jāņogas no saldētavas.
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļu.
- Pienu uzvāra, kad tas sāk vārīties, pieber mannu, nepārtraukti maisot.
- Samazina karstumu un maisot turpina vārīt, līdz putra sabiezē. Karstumu izslēdz, iemaisa dzeltenumu masu.
- Tad lēnām iecilā saputotos baltumus.
- Atdzesē. Pasniedz ar ogu ķīseli.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!