Gaisīgs buberts ar ogu ķīseli

Gaisīgs buberts ar ogu ķīseli - mūsu virtuves klasika Foto: Gaisīgs buberts ar ogu ķīseli

Sastāvdaļas

Bubertam:

  • 4 olas
  • 2 glāzes piena
  • 4 ēd. kar. cukura (dzeltenumiem)
  • 1 ēd. kar. cukura mannas biezputrai
  • vaniļa
  • 3 ēdamkarotes mannas putraimu

Pagatavošana

Bubertu negatavoju bieži, bet gadījās nopirkt negardas mellenes un bija ar tām kaut kas jādara. Izdomāju izvārīt ķīseli un klāt - bubertu. Mellenes vien būtu pliekanas, tādēļ pievienoju jāņogas no saldētavas.

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļu.
  2. Pienu uzvāra, kad tas sāk vārīties, pieber mannu, nepārtraukti maisot.
  3. Samazina karstumu un maisot turpina vārīt, līdz putra sabiezē. Karstumu izslēdz, iemaisa dzeltenumu masu.
  4. Tad lēnām iecilā saputotos baltumus.
  5. Atdzesē. Pasniedz ar ogu ķīseli.

Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes