Fazāna cepetis romiešu pannā

Fazāna cepetis romiešu pannā Foto: Fazāna cepetis romiešu pannā

Sastāvdaļas

  • 1 cepšanai sagatavotu jaunu fazānu
  • sāls
  • malti baltie pipari
  • 4 paegļogas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 40 g speķa
  • 2 ēdamkarotes konjaka

Pagatavošana

  1. Fazānu nomazgā no iekšpuses un ārpuses.
  2. Iekšpusi ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
  3. Sviestam pieliek miezerī saberztas paegļogas. Ar šo maisījumu ierīvē fazānu no iekšpuses.
  4. Putnu ar krūtiņu uz augšu liek izskalota romiešu pannā un virsū sakārto speķa šķēlītes.
  5. Pannai uzliek vāku un ieliek aukstā cepeškrāsnī.
  6. Fazānu cep 200°C karstumā apmēram pusotru stundu.
  7. Kad putns gatavs, speķi noņem, fazānu pārziež ar konjaku un cep vēl, kamēr ādiņa kļūst kraukšķīgi brūna.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes