Dzērvenes cukurā

Dzērvenes cukurā Foto: Dzērvenes cukurā

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes dzērveņu
  • 2 glāzes ūdens
  • 2 glāzes cukura

Pagatavošana

  1. Dzērvenes noskalo un nosusina, liek stikla bļodā.
  2. Katlā samaisa ūdeni ar cukuru, maisot vāra uz vidējas uguns, kamēr cukurs izkūst - nedrīkst uzvārīt! 
  3. Tiklīdz sīrups ir atdzisis, pārlej to dzērvenēm.
  4. Bļodai uzliek vāku un liek ledusskapī uz 5 stundām.
  5. Sīrupā izmērcētas dzērvenes, pa vienai apviļā cukurā, tā, lai cukurs to pilnībā noklāj.
  6. Cukurā apviļātās dzērvenes liek uz cepamā papīra, atstāj kaltēties 2 stundas.
  7. Pēc noteiktā laika, dzērvenes vēlreiz apviļā cukurā, un atkal atstāj uz cepamā papīra kaltēties 2 stundas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes