Sastāvdaļas
- 2 glāzes dzērveņu
- 2 glāzes ūdens
- 2 glāzes cukura
Pagatavošana
- Dzērvenes noskalo un nosusina, liek stikla bļodā.
- Katlā samaisa ūdeni ar cukuru, maisot vāra uz vidējas uguns, kamēr cukurs izkūst - nedrīkst uzvārīt!
- Tiklīdz sīrups ir atdzisis, pārlej to dzērvenēm.
- Bļodai uzliek vāku un liek ledusskapī uz 5 stundām.
- Sīrupā izmērcētas dzērvenes, pa vienai apviļā cukurā, tā, lai cukurs to pilnībā noklāj.
- Cukurā apviļātās dzērvenes liek uz cepamā papīra, atstāj kaltēties 2 stundas.
- Pēc noteiktā laika, dzērvenes vēlreiz apviļā cukurā, un atkal atstāj uz cepamā papīra kaltēties 2 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!