Cūkgaļas kakla karbonāde svaigu sīpolu marinādē

Cūkgaļas kakla karbonāde svaigu sīpolu marinādē Foto: barbora.lv publicitātes foto

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 400 g sīpolu
  • 50 g pētersīļu
  • 50 g svaiga koriandra
  • 15 g sāls
  • 50 ml citronu sulas
  • 1 citrona miza
  • 3 g svaigi drupinātu melno piparu
  • 1 svaigs sarkans pipars (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Gaļas gabalu sagriež 3 x 3 centimetru gabalos.
  2. Sīpolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs.
  3. Citronam norīvē mizu un izspiež sulu, ko liek bļodā ar sagrieztajiem sīpoliem.
  4. Turpat sasmalcina garšaugus ar to kātiem un pievieno sāli un piparus, kā arī čili, ja vēlas pikantāku garšu.
  5. Saspaida traukā esošo, līdz sīpolu sula sāk izdalīties – šim procesam ieteicams izmantot gumijas vai silikona cimdus, lai garšvielas nekairina ādu.
  6. Sīpolu un garšaugu masu samaisa ar sagriezto gaļu un atstāj marinēties 24 stundas vēsumā noslēgtā traukā vai izmantojot vakuumotāju, kas paātrinās marinēšanās procesu un rezultātā aizņems vien 4-5 stundas.

    Cūkgaļas kakla karbonādes un svaigu sīpolu marinādes apvienojums ir garda un sātīga maltīte gan pusdienām, gan vakariņām, un to spēs pagatavot ne tikai īstens kulinārijas eksperts, bet arī iesācējs. Sīpolu marinādes specifika slēpjas tajā, ka tā mīkstina cūkgaļu, padarot gaļu mutē kūstošu. Šī maltīte ir pasniedzama klasiski ar jaunajiem kartupeļiem un dillēm vai arī, piemēram, apvienojumā ar gaileņu mērci.

    Recepti iesaka interneta veikala Barbora.lv garšas eksperts, lauku gardēdis un pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes