Cepumi ar apelsīna krēma pildījumu

Cepumi ar apelsīna krēma pildījumu Foto: Cepumi ar apelsīna krēma pildījumu
  1. Pagatavo smilšu mīklu, atdzesē to vismaz 2 ha.
  2. Apelsīnu krēmam: 4 lielu olu dzeltenumi, 50 g cukura, apelsīna miziņa apm. 1 tējk., 80 ml apelsīnu sula (1- 2 apelsīni), apm. 80 g sviesta. Olas, cukurs, sula- visu sajauc kopā, liek karsēties uz lēnas uguns. Visu laiku maisa, kamēr masa sabiezē. Pievieno sviestu, ar plēvi uz masas, atdzesē. Izrullē smilšu mīklu, ar formu izspiež apaļu, liek tējkaroti krēma, pārsedz ar otru mīklas kārtiņu, maliņas piespiež.
  3. Cep 180°C, kamēr zeltaini.
  4. Šo pašu var pagatavot ar citronu krēmu tie, kam labāk garšo skābs, Apelsīnu sulu aizstāj ar citronu sulu, mazliet vairāk liek cukuru.

Receptes un foto autore: Māra Skuja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes