Sastāvdaļas
- 1 cālis
- 140 g kartupeļu
- 50 g sīpolu
- 25 g burkānu
- 10 g tauku
- 5 g kaltētu balto sēņu
- sāls
- 10 g siera
- pētersīļi
Mērcei:
- 75 ml skābā krējuma
- 10 g miltu
- 75 ml sēņu buljona
- sāls
Pagatavošana
- Cāli sadala gabalos.
- Kartupeļus un burkānus nomizo un sagriež gabaliņos.
- Sīpolus sagriež gabaliņos.
- Sīpolus un burkānus atsevišķi apcep.
- Kaltētas sēnes izvāra, sagriež salmiņos.
- Cāļa gabalus liek keramikas podiņos, pievieno nevārītus kartupeļus, apceptos sīpolus un burkānus, sēnes.
- Gatavo mērci - miltus karsē pannā bez taukvielām, mazliet atdzesē.
- Pielej karstu sēņu buljonu, maisa viendabīgā masā.
- Masu karsē 20 minūtes, nobeigumā pievieno karstu skābo krējumu, sāli, turpina vārīt 5 minūtes, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
- Mērci pārlej cāļa gaļai podiņos, cep sakarsētā krāsnī 30-40 minūtes.
- 15 minūtes pirms cepšanās beigām, podiņus pārkaisa ar rīvētu sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!