Cāļa gaļa podiņos

Cāļa gaļa podiņos Foto: Cāļa gaļa podiņos

Sastāvdaļas

  • 1 cālis
  • 140 g kartupeļu
  • 50 g sīpolu
  • 25 g burkānu
  • 10 g tauku
  • 5 g kaltētu balto sēņu
  • sāls
  • 10 g siera
  • pētersīļi


Mērcei:

  • 75 ml skābā krējuma
  • 10 g miltu
  • 75 ml sēņu buljona
  • sāls

Pagatavošana

  1. Cāli sadala gabalos.
  2. Kartupeļus un burkānus nomizo un sagriež gabaliņos.
  3. Sīpolus sagriež gabaliņos.
  4. Sīpolus un burkānus atsevišķi apcep.
  5. Kaltētas sēnes izvāra, sagriež salmiņos.
  6. Cāļa gabalus liek keramikas podiņos, pievieno nevārītus kartupeļus, apceptos sīpolus un burkānus, sēnes.
  7. Gatavo mērci - miltus karsē pannā bez taukvielām, mazliet atdzesē.
  8. Pielej karstu sēņu buljonu, maisa viendabīgā masā.
  9. Masu karsē 20 minūtes, nobeigumā pievieno karstu skābo krējumu, sāli, turpina vārīt 5 minūtes, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
  10. Mērci pārlej cāļa gaļai podiņos, cep sakarsētā krāsnī 30-40 minūtes.
  11. 15 minūtes pirms cepšanās beigām, podiņus pārkaisa ar rīvētu sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes