Biskvīta kūka ar piena krēmu

Biskvīta kūka ar piena krēmu Foto: Biskvīta kūka ar piena krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 125 g miltu
  • 4 olas
  • 150 g cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 3 ēdamkarotes sviesta (izkausēta)

Krēmam:

  • 500 ml piena
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 30 g cietes
  • vaniļas cukura
  • 50 g saldkrējuma sviesta

Glazūrai:

  • 200 g šokolādes
  • 50 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Nelielā bļodā izsijā miltus, cepamo pulveri un 50 g cukura.
  2. Atsevišķā bļodā ar putojamo slotiņu saputo olas dzeltenumus, citrona sulu un izkausētu sviestu.
  3. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus ar atlikušo cukura daudzumu. Tad rūpīgi iecilā tos olu dzeltenumu masā.
  4. Tad pievieno miltu maisījumu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  5. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 175°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 - 3 kārtās.
  7. Krēms: Nelielā katliņā uzvāra pienu ar vaniļas cukuru.
  8. Ar putojamo slotiņu saputo olas un cukuru, cieti. Rūpīgi pievieno karstajam pienam.
  9. Tad masu samaisa un liek karsēties vidējā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz vārīšanās temperatūrai.
  10. Tad noņem katliņu no karstuma un iemaisa tajā sviestu.
  11. Krēmu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  12. Katru biskvīta kārtu pārklāj ar atdzesēto krēmu.
  13. Glazūra: Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu un sajauc ar gabaliņos salauztu šokolādi.
  14. Karsē līdz šokolāde pilnībā izkususi. Glazūru pārkāj pār kūkas virsmu.
  15. Kūku dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes