Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 125 g miltu
- 4 olas
- 150 g cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote citrona sulas
- 3 ēdamkarotes sviesta (izkausēta)
Krēmam:
- 500 ml piena
- 2 olas
- 100 g cukura
- 30 g cietes
- vaniļas cukura
- 50 g saldkrējuma sviesta
Glazūrai:
- 200 g šokolādes
- 50 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Biskvīts: Nelielā bļodā izsijā miltus, cepamo pulveri un 50 g cukura.
- Atsevišķā bļodā ar putojamo slotiņu saputo olas dzeltenumus, citrona sulu un izkausētu sviestu.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus ar atlikušo cukura daudzumu. Tad rūpīgi iecilā tos olu dzeltenumu masā.
- Tad pievieno miltu maisījumu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 175°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 - 3 kārtās.
- Krēms: Nelielā katliņā uzvāra pienu ar vaniļas cukuru.
- Ar putojamo slotiņu saputo olas un cukuru, cieti. Rūpīgi pievieno karstajam pienam.
- Tad masu samaisa un liek karsēties vidējā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad noņem katliņu no karstuma un iemaisa tajā sviestu.
- Krēmu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Katru biskvīta kārtu pārklāj ar atdzesēto krēmu.
- Glazūra: Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu un sajauc ar gabaliņos salauztu šokolādi.
- Karsē līdz šokolāde pilnībā izkususi. Glazūru pārkāj pār kūkas virsmu.
- Kūku dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!