Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olas
- 180 g sviests vai margarīns
- 3 ēdamkarotes skābs krējums
- 1/3 tējkarotes soda
- 1,5 glāzes miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 1,5 glāze cukura
- 1 citrons
- 200 g sviests
- 3 ēdamkarotes mannas
- 0,5 l piens
Pagatavošana
- Olas saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu (vai margarīnu), samaisa.
- Sviestu var uz lēnas uguns izkausēt.
- Tad pievieno krējumu un uzmanīgi ari miltus, kakao pulveri un ar citrona sulu dzēstu sodu.
- Visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
- Mīklu sadala 2 vienādās daļās, lej divās tortes formās un cep 200°C temperatūrā 20 minūtes.
- Ja nav divas formas, tad vispirms izcep vienu, pēc tam otru.
- Krēmu gatavo no mannas biezputras.
- Neuztraucieties, pēc garšas tas bus pilnīgi kaut kas cits, ne tas, ko jūs iedomājieties ar vārdiem "mannas biezputra". Izvāra mannas biezputru.
- Citronu sarīvē uz smalkās rīves ar visu mizu, atdala sēkliņas.
- Cukuru saputo ar sarīvēto citronu. Pievieno izkausētu sviestu.
- Visu sajauc kopā ar atdzisušo mannas biezputru un krēms ir gatavs!
- Ņem pirmo biskvītu, apsmērē to ar pusi no krēma.
- Liek pa virsu otru biskvītu, to apsmērē ar otro pusi krēma.
- Kā izgreznot torti mājas apstākļos, tas atkarīgs no katra paša fantāzijas, izdomas un gaumes.
- Var izmantot gan augļus, gan riekstus, gan šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!