Biskvīta krēma torte

Biskvīta krēma torte Foto: Biskvīta krēma torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 180 g sviests vai margarīns
  • 3 ēdamkarotes skābs krējums
  • 1/3 tējkarotes soda
  • 1,5 glāzes miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 1,5 glāze cukura
  • 1 citrons
  • 200 g sviests
  • 3 ēdamkarotes mannas
  • 0,5 l piens

 

Pagatavošana

  1. Olas saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu (vai margarīnu), samaisa.
  2. Sviestu var uz lēnas uguns izkausēt.
  3. Tad pievieno krējumu un uzmanīgi ari miltus, kakao pulveri un ar citrona sulu dzēstu sodu.
  4. Visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
  5. Mīklu sadala 2 vienādās daļās, lej divās tortes formās un cep 200°C temperatūrā 20 minūtes.
  6. Ja nav divas formas, tad vispirms izcep vienu, pēc tam otru.
  7. Krēmu gatavo no mannas biezputras.
  8. Neuztraucieties, pēc garšas tas bus pilnīgi kaut kas cits, ne tas, ko jūs iedomājieties ar vārdiem "mannas biezputra". Izvāra mannas biezputru.
  9. Citronu sarīvē uz smalkās rīves ar visu mizu, atdala sēkliņas.
  10. Cukuru saputo ar sarīvēto citronu. Pievieno izkausētu sviestu.
  11. Visu sajauc kopā ar atdzisušo mannas biezputru un krēms ir gatavs!
  12. Ņem pirmo biskvītu, apsmērē to ar pusi no krēma.
  13. Liek pa virsu otru biskvītu, to apsmērē ar otro pusi krēma.
  14. Kā izgreznot torti mājas apstākļos, tas atkarīgs no katra paša fantāzijas, izdomas un gaumes.
  15. Var izmantot gan augļus, gan riekstus, gan šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes