Sastāvdaļas
- 200 g margarīna
- 150 gcukura
- 3 olas
- 150 g skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes piena
- 300 g miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes kakao
Bumbiņām:
- 200 g biezpiena
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 olas dzeltenums
- 5-6 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
Krēmam:
- 2 glāzes piena
- 1 ola
- 150 grami cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Biezpienu, cukuru, olu dzeltenumus un kokosriekstu skaidiņas rūpīgi samaisa virtuves kombainā.
- No iegūtās masas saveļ valrieksta lieluma bumbiņas un ievieto tās saldētavā uz 30 minūtēm.
- Margarīnu sajauc ar cukuru, pievieno olas un atlikušos olu baltumus, labi samaisa.
- Tad pievieno skābo krējumu, pienu, miltus un cepamo pulveri.
- Kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru klāj 1/2 mīklas.
- Atlikušo mīklas daudzumu sajauc ar 2 ēdamkarotēm kakao pulvera un klāj pār balto mīklas kārtu.
- No saldētavas izņem biezpiena bumbiņas un iespiež tās mīklā.
- Liek visu cepties 180°C temperatūrā 40 - 45 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, vaniļas cukuru, pakāpeniski pievienojot miltus.
- Tad pievieno pienu un nepārtraucot putošanu karsē līdz krēms kļūst biezas konsistences.
- Iegūto krēmu atdzesē līdz istabas temperatūrai un pārklāj pār atdzesēto kūku.
- Dekorē ar kakao vai pēc savas gaumes un ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!