Biezs zemeņu ievārījums
Augļu-ogu ēdienu receptes
Konservēšanas un marinēšanas receptes
citronu sula
cukurs
zemenes
Foto: Biezs zemeņu ievārījums
Sastāvdaļas
- 2 kg zemeņu
- 800 g cukura
- 2 citronu sula
Pagatavošana
- Zemenes sagriež mazos gabaliņos. Ielieciet lielā traukā.
- Pievieno 200-250 g cukura un citrona sulu. Samaisiet, pārklājiet un atdzesējiet 6-8 stundas.
- Ogas nokāš caurdurī un visu iegūto sulu notecina katliņā.
- Ielejiet atlikušo cukuru sulā. Liek uz vidējas uguns un vāra uz lēnas uguns, bieži maisot, apmēram 25 minūtes. Sīrups jāsamazina apmēram uz pusi.
- Ielieciet ogas sīrupā. Pēc vārīšanās vāra vēl apmēram 20 minūtes.
- Ievārījumu liek sterilizētās burkās, aizvāko un apgriež. Aptiniet ar kaut ko siltu un atdzesējiet. Ievārījums atdziestot sabiezēsies. Uzglabājiet to tumšā vēsā vietā.
recepte skatīta ... reizes
Šodien skatītākās receptes