Sastāvdaļas
- 500 g mīksta biezpiena
- 1/2 citrona sulas un miziņas
- 2 paciņas vaniļas cukura
- 150 g jogurta bez piedevām
- 100 g pūdercukura
- 10 g želatīna
- 50 ml piena
- 300 g zemeņu
- 25 ml sausa baltvīna
Pagatavošana
- Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
- Biezpienam pievieno rīvētu citrona miziņu, citrona sulu, vaniļas cukuru, jogurtu, 75 gramus pūdercukura - kārtīgi samaisa.
- Pienu uzvāra, noņem no uguns, uzbriedinātajam želatīnam nolej šķidrumu, pilnībā izšķīdina karstajā pienā.
- Piena-želatīna maisījumu iemaisa biezpiena masā, kārtīgi sakuļ.
- Zemenes noskalo, 100 grami nepieciešami pildījumam, 100 grami - mērcei un 100 grami - rotāšanai.
- Veidnē lej pusi biezpiena masas, liek zemeņu pusītes, lej atlikušo biezpiena masu.
- Veidni liek ledusskapī uz 6-8 stundām, bet labāk uz nakti.
- Pirms pasniegšanas, pagatavo mērci - zemenes sakuļ blenderī ar 25 gramiem pūdercukura un baltvīnu.
- Mērci izberž caur sietu, lai nav kauliņu.
- Veidni izņem no ledusskapja, liek uz pāris minūtēm karstā ūdenī, ar nazi, uzmanīgi atbrīvo maliņas, veidni apgriež otrādi uz lēzena šķīvja, veidni noņem.
- Pārlej mērci, rotā ar zemenēm un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!