Biezpiena - zemeņu terīne

Biezpiena - zemeņu terīne Foto: Biezpiena - zemeņu terīne

Sastāvdaļas

  • 500 g mīksta biezpiena
  • 1/2 citrona sulas un miziņas
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 150 g jogurta bez piedevām
  • 100 g pūdercukura
  • 10 g želatīna
  • 50 ml piena
  • 300 g zemeņu
  • 25 ml sausa baltvīna

Pagatavošana

  1. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
  2. Biezpienam pievieno rīvētu citrona miziņu, citrona sulu, vaniļas cukuru, jogurtu, 75 gramus pūdercukura - kārtīgi samaisa.
  3. Pienu uzvāra, noņem no uguns, uzbriedinātajam želatīnam nolej šķidrumu, pilnībā izšķīdina karstajā pienā.
  4. Piena-želatīna maisījumu iemaisa biezpiena masā, kārtīgi sakuļ.
  5. Zemenes noskalo, 100 grami nepieciešami pildījumam, 100 grami - mērcei un 100 grami - rotāšanai.
  6. Veidnē lej pusi biezpiena masas, liek zemeņu pusītes, lej atlikušo biezpiena masu.
  7. Veidni liek ledusskapī uz 6-8 stundām, bet labāk uz nakti.
  8. Pirms pasniegšanas, pagatavo mērci - zemenes sakuļ blenderī ar 25 gramiem pūdercukura un baltvīnu.
  9. Mērci izberž caur sietu, lai nav kauliņu.
  10. Veidni izņem no ledusskapja, liek uz pāris minūtēm karstā ūdenī, ar nazi, uzmanīgi atbrīvo maliņas, veidni apgriež otrādi uz lēzena šķīvja, veidni noņem.
  11. Pārlej mērci, rotā ar zemenēm un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes