Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 200 g biezpiena
- 200 g sviesta, izkausēta
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- 1 tējkarote citronskābes
- 1 tējkarote sodas
Pārliešanai:
- 200 ml skāba krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
- kanēlis
- dzērvenes rotāšanai
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
- Olas sakul ar cukuru.
- Tad piejauc biezpienu, miltus, kartupeļu cieti, citronskābi, sodu.
- Beigās iecilā izkausētu sviestu.
- Visu sajauc viendabīga masā, liec uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru vai arī kārtīgi iesmērēta ar sviestu.
- Masai virsū liec vai nu sagrieztus ābolus, rabarberus vai ogas.
- Cepeškrāsnī cep ½ stundu, tad izņem ārā.
- Sakul skābo krējumu ar cukuru un pārlej plātsmaizei.
- Liek atpakaļ cepeškrāsni cepties 10 - 15 minūtes.
- Kad plātsmaize izņemta no krāsns, pārkaisa ar kanēli. Vari rotāt arī ar kādu dzērvenīti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!