Sastāvdaļas
- 125 g auksta sviesta
- 1 glāze miltu
- 1/4 glāzes cukura
- 250-300 g biezpiena
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana
- Sviestam ir jābūt ļoti aukstam, stundu noturēt saldētavā.
- Mazliet cukura samaisa ar miltiem, sāli, cepamo pulveri - šajā maisījumā ierīvē sviestu.
- Kārtīgi samaisa, lai izveidojas drupačas.
- Krāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Biezpienu samaisa ar atlikušo cukuru un skābo krējumu.
- Pievieno olu - samaisa.
- Biezpiena masu var blenderēt, olu varat pievienot vai nepievienot - tas ir pēc garšas.
- Ja biezpiena masa ir ļoti šķidra, tad gan, ola jāpievieno obligāti.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, iekaisa pusi drupaču, virsū liek biezpiena masu, pārkaisa atlikušās drupačas.
- Cep 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!