Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g biezpiena 9% tauku
- 1 ola
- 85 g mīksta sviesta
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 150 g miltu
Pildījumam:
- 2 lieli āboli
- sauja rozīņu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura (ja āboli ir skābi, cukuru pievieno vairāk)
- vanilīns pēc garšas
Pagatavošana
- Ja biezpiens ir graudains, to izspiež caur sietu.
- Bļodā samaisa biezpienu, cukuru, sāli, sviestu, pievieno nedaudz sakultu olu un vēlreiz samaisa.
- Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri, samīca mīkstu mīklu, ja nepieciešams, vēl pievieno miltus.
- Mīklas traukam uzliek vāku un atstāj nostāvēties.
- Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež mazos gabaliņos.
- Sautējamā traukā izkausē sviestu, pieber cukuru, ābolus, sautē, kamēr viss šķidrums iztvaiko un āboli ir mīksti, pievieno vanilīnu, rozīnes, samaisa, mazliet atdzesē.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, veidnē ieklāj cepamo papīru, ieziež to ar sviestu.
- Mīklu sadala 10 gabalos, liek pildījumu, izveido pīrādziņus, liek veidnē, noziež ar sakultu olu.
- Cep, kamēr pīrādziņi kļūst zeltaini.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!