Biezpiena mīklas pīrādziņi ar āboliem un rozīnēm

Biezpiena mīklas pīrādziņi ar āboliem un rozīnēm Foto: Biezpiena mīklas pīrādziņi ar āboliem un rozīnēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 200 g biezpiena 9% tauku
  • 1 ola
  • 85 g mīksta sviesta
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 150 g miltu
Pildījumam:
  • 2 lieli āboli
  • sauja rozīņu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura (ja āboli ir skābi, cukuru pievieno vairāk)
  • vanilīns pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ja biezpiens ir graudains, to izspiež caur sietu.
  2. Bļodā samaisa biezpienu, cukuru, sāli, sviestu, pievieno nedaudz sakultu olu un vēlreiz samaisa.
  3. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri, samīca mīkstu mīklu, ja nepieciešams, vēl pievieno miltus.
  4. Mīklas traukam uzliek vāku un atstāj nostāvēties.
  5. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež mazos gabaliņos.
  6. Sautējamā traukā izkausē sviestu, pieber cukuru, ābolus, sautē, kamēr viss šķidrums iztvaiko un āboli ir mīksti, pievieno vanilīnu, rozīnes, samaisa, mazliet atdzesē.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, veidnē ieklāj cepamo papīru, ieziež to ar sviestu.
  8. Mīklu sadala 10 gabalos, liek pildījumu, izveido pīrādziņus, liek veidnē, noziež ar sakultu olu.
  9. Cep, kamēr pīrādziņi kļūst zeltaini.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes