Sastāvdaļas
- 3 glāzes piena
- 2 glāzes cukura
- 200 g skābā krējuma
- 1 šķipsniņa vaniļas cukura
- 100 g rozīņu
- 100 g valriekstu
- 3 mandarīni
- 5 konservētu ananāsu gabaliņi
- 5 konservēti persiki
- 3 kivi
- 40 g želatīna
- 50 g kokosriekstu skaidiņu
- 20 g rūgtās šokolādes
- 650 g 5 % biezpiena
Pagatavošana
- Rozīnes izmērcē verdošā ūdenī 15 minūtes, tad noskalo un nosusina.
- Mandarīnus nomizo un iztīra no kauliņiem.
- Valriekstus sasmalcina nelielos gabaliņos.
- Želatīnu pārlej ar 1 glāzi piena un atstāj uz 20 minūtēm uzbriest.
- Biezpienu sasmalcina ar blenderi vai virtuves kombainā un sajauc ar cukuru, skābo krējumu, vaniļas cukuru.
- Uzbriedināto želatīnu sajauc ar otru glāzi piena un nelielā katliņā karsē, nepārtraukti maisot.
- Pievieno to biezpiena masai un labi samaisa.
- Kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi un pamatnē izkārto mandarīnu šķēlītes.
- Pārklāj tās ar 1/4 biezpiena masas, tad izkārto 1/2 no kivi šķēlītēm, atkal klāj 1/4 biezpiena masas.
- Pār to pārkaisa 1/2 no valriekstiem, 1/2 no rozīnēm un ananāsu gabaliņus. Pārklāj ar 1/2 no atlikušās biezpiena masas.
- Nākamo slāni pārklāj ar atlikušajām kivi šķēlītēm un persikiem, rozīnēm un riekstiem. Visu pārklāj ar atlikušo biezpiena masu.
- Ievieto kūku ledusskapī uz 3 stundām un dekorē ar kokosriekstu skaidiņām, šokolādi un augļiem vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!