Bezē – biezpiena kūka ar augļiem

Bezē – biezpiena kūka ar augļiem Foto: Bezē – biezpiena kūka ar augļiem

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 130 g cukura
  • 50 g cietes
  • 60 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Bezē:

  • 2 olu baltumi
  • 60 g pūdercukura
  • 300 g biezpiena
  • 300 ml saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura

Dekorēšanai:

  • 1 apelsīns
  • 150 g ķiršu

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas ar olu dzeltenumiem un cukuru līdz veidojas baltas putas.
  2. Atsevišķi sajauc miltus ar cieti un cepamo pulveri, iesijā olu masā.
  3. Visu viegli samaisa un ieklāj ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru pārklātā kūkas formā.
  4. Liek cepties 175°C temperatūrā 25 minūtes.
  5. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un pūdercukuru stingrā masā.
  6. Kad biskvīts sāk kļūt brūns, klāj olu baltumu masu pār tā virsmu un cep līdz bezē kļūst viegli zeltains.
  7. Tad sagriež biskvītu horizontāli 2 kārtās.
  8. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un cukuru, pakāpeniski pievieno biezpienu un visu saputo viendabīgā masā.
  9. Krēmam pievieno ķiršus, vai jebkuras citas ogas, augļus, un viegli samaisa.
  10. Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē ar apelsīnu šķēlītēm.
  11. Ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 4 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes