Banānu – riekstu kūka ar iebiezināto pienu

Banānu – riekstu kūka ar iebiezināto pienu Foto: Banānu – riekstu kūka ar iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

  • 2 ļoti gatavi banāni
  • 2 lielas olas
  • 100 g cukura
  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 150-170 g miltu
  • 10 g cepamā pulveram
  • sauja valriekstu

Krēmam:

  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 180 g sviesta

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas, cukuru un krējumu.
  2. Izkausē sviestu un banānus sablenderē putriņā, pievieno tos olu masai.
  3. Valriekstus sasmalcina un pievieno masai.
  4. Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa un ieklāj 22 cm lielā kūkas formā.
  5. Liek cepties 190°C temperatūrā 40 minūtes.
  6. Kad biskvīts gatavs, horizontāli sagriež to 2 kārtās.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju sajauc iebiezināto pienu un mīkstinātu sviestu.
  8. Krēmu pārklāj starp biskvītiem, pār kūkas virsmu un sāniem.
  9. Rotā ar sasmalcinātiem riekstiem, drupatām.
  10. Pirms pasniegšanas turēt kūku ledusskapī!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes