Baltmaizes sacepums ar ābolu biezeni

Baltmaizes sacepums ar ābolu biezeni Foto: Baltmaizes sacepums ar ābolu biezeni

Sastāvdaļas

  • 2 1/2 glāzes baltmaizes rīvmaizes
  • 150 g sviesta
  • 4 glāzes ābolu biezeņa
  • 1 glāze dzērveņu, brūkleņu vai upeņu ievārījuma

Ābolu biezenim:

  • 8 lieli skābi āboli
  • 2/3 glāzes ūdens
  • 1/2 glāzes cukura

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 180°C temperatūrai.
  2. Pannā izkausē sviestu un iemaisa rīvmaizi, nedaudz grauzdē (apmēram 5 minūtes), līdz rīvmaize kļūst zeltaina.
  3. Karstumizturīgā traukā klāj kārtās 1 glāzi grauzdētas rīvmaizes, 2 glāzes ābolu biezeņa, 1/2 glāzes rīvmaizes un visu atkārto. 
  4. Pēdējo kārtu uzber 1/2 glāzes rīvmaizes. 
  5. Cep cepeškrāsnī , līdz sacepuma virspuse kļūst zeltaini brūna, apmēram 20 minūtes. 
  6. Sacepumu pasniedz ar siltu putukrējumu vai plombīra saldējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes