Sastāvdaļas
- 2 1/2 glāzes baltmaizes rīvmaizes
- 150 g sviesta
- 4 glāzes ābolu biezeņa
- 1 glāze dzērveņu, brūkleņu vai upeņu ievārījuma
Ābolu biezenim:
- 8 lieli skābi āboli
- 2/3 glāzes ūdens
- 1/2 glāzes cukura
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 180°C temperatūrai.
- Pannā izkausē sviestu un iemaisa rīvmaizi, nedaudz grauzdē (apmēram 5 minūtes), līdz rīvmaize kļūst zeltaina.
- Karstumizturīgā traukā klāj kārtās 1 glāzi grauzdētas rīvmaizes, 2 glāzes ābolu biezeņa, 1/2 glāzes rīvmaizes un visu atkārto.
- Pēdējo kārtu uzber 1/2 glāzes rīvmaizes.
- Cep cepeškrāsnī , līdz sacepuma virspuse kļūst zeltaini brūna, apmēram 20 minūtes.
- Sacepumu pasniedz ar siltu putukrējumu vai plombīra saldējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!