Aveņu torte ar ogu krēmu

Aveņu torte ar ogu krēmu Foto: Aveņu torte ar ogu krēmu

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 100 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 25 g cietes
  • 8 želatīna loksnes
  • 425 g aveņu
  • 250 ml aveņu sīrupa
  • 1 citrons
  • 600 g skābā krējuma
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 550 g saldā krējuma
  • 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
  • 4 ēdamkarotes sasmalcinātu pistāciju

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un olu baltumus un 4 ēdamkarotes ūdens sakuļ ar elektrisko putotāju, pievienojot 100 g cukura.
  2. Tad pievieno olu dzeltenumus, miltus, cepamo pulveri, cieti.
  3. Iegūto mīklu lej 26 cm lielā kūkas formā un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 35 minūtes.
  4. Gatavo biskvītu pilnībā atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  5. Visas želatīna loksnes iemērc ūdenī.
  6. 300 g aveņu noskalo, izberž caur sietu un sajauc ar sīrupu.
  7. Izmērcētās 4 želatīna loksnes izgriež un ar 4 ēdamkarotēm aveņu masas izkausē, tad pievieno atlikušajai aveņu masai, atdzesē.
  8. No citrona norīvē miziņas un izspiež sulu.
  9. Skābo krējumu, 1 paciņu vaniļas cukuru, citrona sulu un 100 g cukuru rūpīgi samaisa.
  10. Atlikušās 4 želatīna loksnes arī izgriež un izkausē ar 4 ēdamkarotēm krēma un pievieno krēmam.
  11. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pievieno skābā krējuma masai, rūpīgi samaisa.
  12. Pamata biskvītu pārklāj ar 1/2 aveņu masas un 1/2 krēma. Atkārto darbības visām kārtām.
  13. Ievieto torti ledusskapī uz 4 stundām.
  14. Tikmēr atlikušos 300 g saldā krējuma, vaniļas cukuru un putukrējuma stindzinātāju ar elektrisko putotāju sakuļ.
  15. Tortes virsmu pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar atlikušajām avenēm, citrona miziņām un sasmalcinātajām pistācijām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes