Sastāvdaļas
Forma 24 cm
Apakšai:
- 200 g Selgas cepumu
- 80 g sviesta
Aveņu musam:
- 300 g aveņu biezenis
- 300 g saldais krējums
- 100 g krēmsiers maskarpone
- 5 ēdamkarotes pūdercukura
- 20 g želatīna
- 100 ml auksts ūdens
Želejai:
- 100 ml aveņu biezenis
- 1 tējkarote želatīns
- 1 ēdamkarote cukura
- 50 ml auksta ūdens
Pagatavošana
- Cepumus sablenderē, pievieno izkausētu sviestu, sajauc, liek formā nospiež.
- Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.
- Sakuļ saldo krējumu + pūdercukuru + maskarpones sieru, pievieno aveņu biezeni un ūdens peldē izkausētu želatīnu, ātri samaisa, pārlej cepumiem.
- Liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
- Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.
- Katliņā liek aveņu biezeni (vai sulu), pievieno pēc garšas cukuru, izkasē, atdzesē līdz apm. 50°C, liek uzbriedināto želatīnu.
- Šo pārlej aveņu musam, liek ledusskapī uz nakti.
- Dekorē kā vēlas.
Receptes un foto autore: Māra Skuja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!