Aveņu musa torte

Aveņu musa torte Foto: Māra Skuja

Sastāvdaļas

Forma 24 cm
Apakšai:

  • 200 g Selgas cepumu
  • 80 g sviesta

Aveņu musam:

  • 300 g aveņu biezenis
  • 300 g saldais krējums
  • 100 g krēmsiers maskarpone
  • 5 ēdamkarotes pūdercukura
  • 20 g želatīna
  • 100 ml auksts ūdens

Želejai:

  • 100 ml aveņu biezenis
  • 1 tējkarote želatīns
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 50 ml auksta ūdens

Pagatavošana

  1. Cepumus sablenderē, pievieno izkausētu sviestu, sajauc, liek formā nospiež.
  2. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.
  3. Sakuļ saldo krējumu + pūdercukuru + maskarpones sieru, pievieno aveņu biezeni un ūdens peldē izkausētu želatīnu, ātri samaisa, pārlej cepumiem.
  4. Liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
  5. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.
  6. Katliņā liek aveņu biezeni (vai sulu), pievieno pēc garšas cukuru, izkasē, atdzesē līdz apm. 50°C, liek uzbriedināto želatīnu.
  7. Šo pārlej aveņu musam, liek ledusskapī uz nakti.
  8. Dekorē kā vēlas.

Receptes un foto autore: Māra Skuja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes