Austrumu saldie virtuļi ar rožūdens sīrupu

Austrumu saldie virtuļi ar rožūdens sīrupu Foto: Austrumu saldie virtuļi ar rožūdens sīrupu

Sastāvdaļas

  • 120 ml ūdens
  • 15 g sviesta
  • 75 g miltu
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
  • eļļa vārīšanai
  • 1 ēdamkarote safrāna sīrupa

Rožūdens sīrupam:

  • 100 ml ūdens
  • 200 g cukura
  • 1 ēdamkarote rožūdens
  • 1/2 ēdamkarotes safrāna ūdens
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • Pārkaisīšanai:
  • sasmalcinatas pistācijas

Pagatavošana

  1. Safrāna ūdenī pagatavo, šķipsniņu safrāna pārlejot ar 1 ēdamkaroti karsta ūdens, ļauj ievilkties, tad šķidrumu nokāš.
  2. Pagatavo safrāna sīrupu. Katliņa uz uguns lēni karsē ūdeni ar cukuru, līdz cukurs izskūt un sāk burbuļot. Pielej citrona sulu, rožūdeni un safrāna ūdeni, nemaisot lēni vāra 10-15 minūtes.
  3. Virtuļiem ūdeni, sviestu un safrāna sīrupu uzvara. Karstumu samazina. ūdenī ber visus miltus un ar koka karoti maisa, līdz masa ir viendabīga.
  4. Tad to no uguns noņem, liek bļodā padzesē, bet neatdzesē pilnībā. Pievieno olu, maisa līdz tā pilnībā iemaisījusies un mīkla ķepīga, bet gluda un viendabīga.
  5. To liek konditorejas maisiņā ar robotu uzgali, katliņā uzkarsēta eļļā iespiež nelielas standziņas, katru ar nazi pie uzgaļa nogriež.
  6. Apgrozot standziņas eļļā vara, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un uzpūtušās.
  7. Izņemtas no eļļas liek uz papīra dvieļa.
  8. Vēl karstus virtuļus pārlaista ar safrāna sīrupu un pārkaisa ar sasmalcinātam pistācijām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes