Sastāvdaļas
- 120 ml ūdens
- 15 g sviesta
- 75 g miltu
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
- eļļa vārīšanai
- 1 ēdamkarote safrāna sīrupa
Rožūdens sīrupam:
- 100 ml ūdens
- 200 g cukura
- 1 ēdamkarote rožūdens
- 1/2 ēdamkarotes safrāna ūdens
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- Pārkaisīšanai:
- sasmalcinatas pistācijas
Pagatavošana
- Safrāna ūdenī pagatavo, šķipsniņu safrāna pārlejot ar 1 ēdamkaroti karsta ūdens, ļauj ievilkties, tad šķidrumu nokāš.
- Pagatavo safrāna sīrupu. Katliņa uz uguns lēni karsē ūdeni ar cukuru, līdz cukurs izskūt un sāk burbuļot. Pielej citrona sulu, rožūdeni un safrāna ūdeni, nemaisot lēni vāra 10-15 minūtes.
- Virtuļiem ūdeni, sviestu un safrāna sīrupu uzvara. Karstumu samazina. ūdenī ber visus miltus un ar koka karoti maisa, līdz masa ir viendabīga.
- Tad to no uguns noņem, liek bļodā padzesē, bet neatdzesē pilnībā. Pievieno olu, maisa līdz tā pilnībā iemaisījusies un mīkla ķepīga, bet gluda un viendabīga.
- To liek konditorejas maisiņā ar robotu uzgali, katliņā uzkarsēta eļļā iespiež nelielas standziņas, katru ar nazi pie uzgaļa nogriež.
- Apgrozot standziņas eļļā vara, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un uzpūtušās.
- Izņemtas no eļļas liek uz papīra dvieļa.
- Vēl karstus virtuļus pārlaista ar safrāna sīrupu un pārkaisa ar sasmalcinātam pistācijām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!