Augļu torte ar vārīto krēmu

Augļu torte ar vārīto krēmu Foto: Augļu torte ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas

  • 135 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 ola
  • 300 g miltu
  • 30 ml gaišā ruma
  • 5 olu dzeltenumi
  • 50 g pūdercukura
  • 500 ml piena
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 tāfelīte rūgtās šokolādes (70%)
  • 50 g kakao pulvera
  • 50 ml saldā krējuma (20-22% tauku)
  • 2 bumbieri
  • 100 g svaigu zemeņu
  • 100 g svaigu melleņu

Pagatavošana

  1. Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru, kamēr cukurs izšķīst.
  2. Pievieno olu un sakuļ viendabīgā masā (olai jābūt istabas temperatūrā).
  3. Maisījumam pievieno izsijātus miltus un 1-2 tējkarotes gaišā ruma, vai ļoti auksta ūdens.
  4. Visu ātri sakuļ, samīca mīklu, izveido bumbiņu.
  5. Mīklu ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī uz pusstundu.
  6. Gatavo vārīto krēmu - olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru un miltiem, viendabīgā masā.
  7. Pienu uzvāra ar vaniļas sēklām un cukuru. Mazliet karsta piena pievieno olu dzeltenumu maisījumam un samaisa.
  8. Maisījumu lej katlā un vāra, pastāvīgi maisot, kamēr tas sabiezē. Ja krēmā radušies kunkulīši, izspiež to caur sietu.
  9. Krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē.
  10. Mīklu izrullē pus centimetra biezumā, liek ieeļļotā veidnē, uzklāj cepamo papīru, kuram uzbērts smagums (pupiņas vai zirņi).
  11. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  12. Cep 15 minūtes, tad noņem smagumu un cep vēl 10 minūtes, kamēr biskvīts gatavs.
  13. Katliņā uzvāra saldo krējumu, pievieno gabaliņos salauztu šokolādi un intensīvi maisa, kamēr sanāk viendabīga, spīdīga masa.
  14. Saldā krējuma un šokolādes masu uzklāj biskvītam un liek vēsā vietā, kamēr masa sacietē.
  15. Bumbierus notīra, sagriež šķēlītēs, un apcep sviestā uz pannas (2 minūtes no katras puses, uz vidējas uguns).
  16. Kad saldā krējuma un šokolādes masa pilnībā sacietējusi, virsmu pārklāj ar vārīto krēmu un izlīdzina.
  17. Virsū krēmam izkārto bumbieru šķēlītes un ogas.
  18. Torti drīkst uzglabāt ledusskapī diennakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes