Sastāvdaļas
- 135 g sviesta
- 100 g cukura
- 1 ola
- 300 g miltu
- 30 ml gaišā ruma
- 5 olu dzeltenumi
- 50 g pūdercukura
- 500 ml piena
- 1 vaniļas pāksts
- 1 tāfelīte rūgtās šokolādes (70%)
- 50 g kakao pulvera
- 50 ml saldā krējuma (20-22% tauku)
- 2 bumbieri
- 100 g svaigu zemeņu
- 100 g svaigu melleņu
Pagatavošana
- Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru, kamēr cukurs izšķīst.
- Pievieno olu un sakuļ viendabīgā masā (olai jābūt istabas temperatūrā).
- Maisījumam pievieno izsijātus miltus un 1-2 tējkarotes gaišā ruma, vai ļoti auksta ūdens.
- Visu ātri sakuļ, samīca mīklu, izveido bumbiņu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī uz pusstundu.
- Gatavo vārīto krēmu - olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru un miltiem, viendabīgā masā.
- Pienu uzvāra ar vaniļas sēklām un cukuru. Mazliet karsta piena pievieno olu dzeltenumu maisījumam un samaisa.
- Maisījumu lej katlā un vāra, pastāvīgi maisot, kamēr tas sabiezē. Ja krēmā radušies kunkulīši, izspiež to caur sietu.
- Krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē.
- Mīklu izrullē pus centimetra biezumā, liek ieeļļotā veidnē, uzklāj cepamo papīru, kuram uzbērts smagums (pupiņas vai zirņi).
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Cep 15 minūtes, tad noņem smagumu un cep vēl 10 minūtes, kamēr biskvīts gatavs.
- Katliņā uzvāra saldo krējumu, pievieno gabaliņos salauztu šokolādi un intensīvi maisa, kamēr sanāk viendabīga, spīdīga masa.
- Saldā krējuma un šokolādes masu uzklāj biskvītam un liek vēsā vietā, kamēr masa sacietē.
- Bumbierus notīra, sagriež šķēlītēs, un apcep sviestā uz pannas (2 minūtes no katras puses, uz vidējas uguns).
- Kad saldā krējuma un šokolādes masa pilnībā sacietējusi, virsmu pārklāj ar vārīto krēmu un izlīdzina.
- Virsū krēmam izkārto bumbieru šķēlītes un ogas.
- Torti drīkst uzglabāt ledusskapī diennakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!