Sastāvdaļas
- 150 g miltu
- šķipsniņa sāls
- 75 g sviesta
- 1 olas dzeltenums
- 3 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
- Bļodā samaisa miltus ar sāli, pievieno aukstu, mazos gabaliņos sagrieztu sviestu - ar rokām samīca.
- Maisījumam jābūt līdzīgam drupačām.
- Pievieno olas dzeltenumu, 2 ēdamkarotes ledaina ūdens - samaisa, ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni (mīklai jābūt viendabīgai).
- No mīklas izveido bumbu un ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Cep mīklu 180 °C temperatūrā, to izmanto cepot ogu pīrāgus un groziņus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!