Sastāvdaļas
- 400 g 9% biezpiena (mīksta vai blenderī sasmalcināta)
- 2 olas
- 200 g milti ar cepamo pulveri
- 1/2 tase rozīņu
- 1/2 apelsīnu sukādes
- 1 ēdamkarote maltu mandeļu
- 4 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarote vaniļas cukura
- 20 g sviesta
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- sāls (pēc garšas)
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un olu baltumus ar elektrisko putotāju sakuļ.
- Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju sakuļ biezpienu ar olu dzeltenumiem, sāli un cukuru, pievieno vaniļu.
- Tad pievieno maltās mandeles, rozīnes un apelsīnu sukādes (vai jebkuras citas sev tīkamas sukādes) un turpina kult līdz masa viendabīga.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri.
- Iepriekš sakultos olu baltumus rūpīgi iecilā masā.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai, ietauko kūkas forma pamatni un malas ar sviestu un izklāj biezpiena masu.
- Liek cepties aptuveni 35 - 40 minūtes vai līdz iedurts koka irbulītis iznāk ārā neaplipis.
- Kad kūka gatava, nedaudz atdzesē to un pakrata, lai tā labāk nāktu no formas ārā.
- Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru, svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!