Sastāvdaļas
- 130 g sviesta
- 165 g cukura
- 2 olas
- 225 g miltu
- 1 + 1/4 tējk. cepamā pulvera
- 1 ēdamk. piena
- 4 ēdamk. svaigi spiestas apelsīnu sulas
- rīvēta apelsīna miziņa
Glazūrai:
- 175 g pūdercukura
- 2 ēdamk. svaigi spiestas apelsīnu sulas
- apelsīna šķēlītes rotāšanai
Pagatavošana
- Sviestam, olām, apelsīnu sulai jābūt istabas temperatūrā.
- Sviestu un cukuru sakuļ ar mikserpulti gaisīgā masā.
- Olas pievieno pa vienai, pēc katras pievienošanas, kuļot 2-3 minūtes.
- Miltus un cepamo pulveri izsijā caur sietu, 2-3 reizes.
- Miltus un cepamo pulveri pievieno olu un sviesta maisījumam, pielej pienu, apelsīnu sulu un rīvētu apelsīna miziņu.
- Visu sakuļ viendabīgā masā. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
- Kēksa veidnē ieklāj cepamo papīru, nedaudz to ieeļļo. Lej mīklu veidnē, cep 55 minūtes.
- Kēksu pilnībā atdzesē (tam jābūt istabas temperatūrā, pirms uzklāt glazūru).
- Gatavo glazūru - apelsīna sulu sajauc ar pūdercukuru viendabīgā masā.
- Uzklāj kēksam. Kēksu rotā ar apelsīna šķēlīšu pusītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!