Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3-4 olas
- 3-4 ēdamkarotes miltu
- 1/2 glāzes cukura
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
Pildījumam:
- 500 g ābolu
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
- 100 g žāvētu aprikožu
- 50 g rozīņu
Pārliešanai:
- 200 g skābā krējuma
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 kaudzītes ogu pēc izvēles
Pagatavošana
- Olas ar cukuru sakuļ stingrās putās, lai apjoms palielinās 2 reizes, noliek malā.
- Ābolus kārtīgi nomazgā, izņem serdi, sagriež plānās šķēlītēs.
- Žāvētās aprikozes noskalo, pārgriež uz pusēm.
- Olu masai pievieno miltus un vēlreiz sakuļ.
- Pievieno dzēstu sodu, samaisa.
- Veidni ieziež ar sviestu, liek pildījumu, izlīdzina.
- Virsū lej mīklu, cep 180-200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Kad pīrāgs ir mazliet apbrūnējis, izņem no krāsns, pārlej ar skābo krējumu, kas samaisīts ar cukuru un ogām.
- Liek atpakaļ krāsnī uz 5-7 minūtēm, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss, - gatavs!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!