Ābolu strūdele

Ābolu strūdele Foto: Ābolu strūdele

Sastāvdaļas

  • 250 g sviesta
  • 140 g pūdercukura
  • 1 ola vai 2 olu dzeltenumi
  • 400 g miltu
  • 1 naža gals sāls
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 kg ābolu
  • 5 ēdamkarotes rīvmaizes vai sarīvētu cepumu
  • kanēlis
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • ola pārziešanai

Pagatavošana

  1. Sviestu ar pūdercukuru saputo, pievieno olu un vēl puto.
  2. Pieber sāli un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un sastrādā mīklu.
  3. Mīklu sadala 2 daļās.
  4. Katru daļu atsevišķi izveltnē.
  5. Vienu plāksni ieklāj sagatavotā pannā, pārber ar skaidiņās sarīvētiem āboliem, tiem virsū uzkaisa cukuru, rīvmaizi un kanēli.
  6. Pārklāj ar otru mīklas plāksni, malas aizspiež, pārziež ar olu.
  7. Dažās vietās iedur ar dakšiņu.
  8. Cep cepeškrāsnī.
  9. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru un vēl karstu sagriež šķēlēs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes