Sastāvdaļas
- 250 g sviesta
- 140 g pūdercukura
- 1 ola vai 2 olu dzeltenumi
- 400 g miltu
- 1 naža gals sāls
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 kg ābolu
- 5 ēdamkarotes rīvmaizes vai sarīvētu cepumu
- kanēlis
- 5 ēdamkarotes cukura
- ola pārziešanai
Pagatavošana
- Sviestu ar pūdercukuru saputo, pievieno olu un vēl puto.
- Pieber sāli un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un sastrādā mīklu.
- Mīklu sadala 2 daļās.
- Katru daļu atsevišķi izveltnē.
- Vienu plāksni ieklāj sagatavotā pannā, pārber ar skaidiņās sarīvētiem āboliem, tiem virsū uzkaisa cukuru, rīvmaizi un kanēli.
- Pārklāj ar otru mīklas plāksni, malas aizspiež, pārziež ar olu.
- Dažās vietās iedur ar dakšiņu.
- Cep cepeškrāsnī.
- Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru un vēl karstu sagriež šķēlēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!