Sastāvdaļas
- 2 āboli
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ola
- 120 g manna
- sviests
Pagatavošana
- Āboli ir jāatbrīvojas no serdes, pie tam mizu var nemizot nost.
- Ābolos sarīve uz vidējās rīves, pēc izvēles - izspiež sulu, ja sulu neizspiež vajadzēs vairak mannas.
- Ābolu masā ieber mannu un cukuru, piesit olu. Visus komponentus sajaucam kopā, maisījumu atstājam 30 minūtes, lai manna uzsūktu visas sulas.
- Pannā izkausē gabaliņu sviesta, ar ēdamkaroti liek pankūku masa uz pannas.
- Apcep pankūkas no abām pusēm uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai.
Ābolu pankūkām pēc garšas mīklai var pievienot arī kurkumu, kanēli un vaniļas cukuru. Veselīga uztura cienītājiem, kartupeļu pankūkām cukuru no receptes var izslēgt.
Gatavojiet ar prieku! Labu apetīti!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!