Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g sviesta
- 1 ola
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 glāzes cukura
- 2 glāzes miltu
Pildījumam:
- āboli
- banāni
Krēmam:
- 500 g skābā krējuma
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- vaniļas cukurs pēc garšas
- 4 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana
- Sviestu sadrupina, kopā ar miltiem, pievieno cukuru, cepamo pulveri, olu - samīca mīklu.
- Smilšu mīkla nav ilgi jāmīca, tikko, tā savelkas kamolā, mīcīšanu pārtrauc.
- Mīklu liek ledusskapī.
- Gatavo pildījumu - augļus nomazgā, sagriež nelielos gabaliņos, samaisa at tējkaroti kartupeļu cietes.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, olām, miltiem un vaniļas cukuru.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, izveido maliņas, virsū izkārto augļus, pārlej krēmu.
- Cep 180°C temperatūrā, aptuveni 40 minūtes.
- Pīrāgu pasniedz pilnībā atdzesētu, vislabāk tikko no ledusskapja.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!