Zaļās turku falafeles

Zaļās turku falafeles Foto: Publicitātes foto www.fotofabrika.lv

Sastāvdaļas

  • 2 krūzes izmērcētu turku zirņu (vislabāk 24 h)
  • 1 neliels sīpols
  • 1 krūze svaigi sakapātu pētersīļu
  • sauja svaiga koriandra
  • 3–5 daivas ķiploka
  • 1 1⁄2 ēdamkarotes rīsu miltu (nav obligāti)
  • 2 tējkarotes sāls
  • 2 tējkarotes “Anatols” kumina
  • 1 tējkarote malta “Anatols” koriandra
  • 1⁄4 tējkarotes “Anatols” melno piparu
  • 1⁄4 tējkarotes “Anatols” kajēnas piparu
  • pāris šķipsnas malta “Anatols” kardamona
  • kokosriekstu eļļa vai gī sviests cepšanai

Pagatavošana

  1. Nomērcētos turku zirņus kārtīgi noskalo, ber virtuves kombainā vai blenderī (vai bļodā, ja izmanto rokas blenderi) kopā ar visām pārējām sastāvdaļām, izņemtot eļļu, kas paredzēta cepšanai. 
  2. Visu samaļ līdz viendabīgai masai un pārliek bļodā. 
  3. Kārtīgi izmaisa un izņem no masas visus turku zirņu gabaliņus, kas nav kārtīgi samalušies. 
  4. Pagaršo un pievieno vēl garšvielas, ja ir sajūta, ka kaut kā pietrūkst! 
  5. Veļ masu nelielās bumbiņās, paralēli uzkarsē pannu ar eļļu vai sviestu. 
  6. Cep bumbiņas, ik pa laikam apmaisot, lai tās ir zeltaini brūnas.

Falafele ir tradicionāls Vidusāzijas ēdiens. Kaut arī tā izcelsme vēl aizvien meklē savas saknes, viens ir skaidrs – arābu un turku zemēs šis ēdiens ir ļoti iecienīts, jo tas ir garšīgs un sātīgs! Falafeles visbiežāk tiek gatavotas no turku zirņiem, taču tās var pagatavot arī no cūku pupām, kas man bija pārsteigums! No receptē norādītā produktu daudzuma var pagatavot apmēram 36 nelielas falafeles.

Piezīme:
Es šīs falafeles gatavoju kopā ar ēdienu “Sierainā guacamole” (recepti meklē grāmatā “Topi vesels. Pavārgrāmata”). Kopā tās garšo vienkārši lieliski! Ance Anna Šternberga

Recepte no grāmatas „Topi vesels. Pavārgrāmata”, izdevniecība whitebook.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes