Sastāvdaļas
- 400 g zaķa gaļās bez kauliem
- 6 ēdamkarotes tauku
- garšsaknes
- 1 paegļogu
- 1 glāze sarkanvīna
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 mazs sīpols
- šķipsniņa Kajennes piparu
- šķipsniņa majorāns
- konservēti šampinjoni
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, sagriež gabaliņos un apcep taukvielās.
- Pielej verdošu ūdeni, pieliek sagrieztas garšsaknes, saspiestas paegļogas, sīpolu un pievieno 1/2 glāzi sarkanvīna.
- Traukam uzliek vāku un gaļu sautē, līdz tā mīksta/ Gaļu noliek siltumā, buljonu izkāš.
- Atlikušajos taukos viegli apbrūnina miltus, pielej buljonu un dažas minūtes pavāra.
- Mērcei pieleik citrona sulu, Kajenas piparus, timiānu un majorānu. Pielej sarkanvīnu.
- Mērcē saliek gaļu, šampinjonus un pakarsē 5 - 7 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!