Sastāvdaļas
- 500 g vārītas vistas gaļas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 šķēles baltmaizes (bez garozas)
- 2/3 glāzes piena
- 4 olas
- 1/2 glāzes krējuma
- 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
- sāls
- sarīvēts muskatrieksts
- rīvmaize
Pagatavošana
- Vistas gaļu samaļ trīs reizes, pēdējo reizi maļ kopā ar pienā izmērcētu nobriedušu baltmaizi.
- Gaļas masai pievieno mīkstu sviestu, olu dzeltenumus, krējumu, sāli, muskatriekstu, zaļumus un masu pamatīgi samīca.
- Olu baltumus saputo stingrās putās, pievienojot 1/2 tējkarotes sāls, un pamazām iemaisa vistas gaļas masā.
- Masu liek ar sviestu ieziestā veidnē, pārkaisa ar rīvmaizi.
- Veidni liek ar ūdeni piepildītā cepešpannā, cepeškrāsnī mērenā siltumā cep 40 minūtes.
- Pasniedz ar tomātu, gurķu un sēņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!