Vistas gaļas frikadeles

Vistas gaļas frikadeles Foto: Vistas gaļas frikadeles

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas vistas gaļas
  • 100 g baltmaizes
  • piens
  • 2 olas
  • 2 tējkarotes sviesta
  • malti melnie pipari
  • sāls

Mērcei:

  • 1 1/2 glāzes saldā krējuma
  • 250 g majonēzes
  • garšvielas pēc izvēles
  • zaļumi pēc izvēles
  • sāls

Pagatavošana

  1. Bļodā liek malto gaļu, pienā izmērcētu baltmaizi, izkausētu sviestu un olas.
  2. Pieber piparus, sāli pēc garšas un visu rūpīgi samaisa.
  3. No masas veido apaļas frikadeles.
  4. Katliņā pagatavo mērci: saldo krējumu samaisa ar majonēzi, pēc garšas pievieno sāli, garšvielas vai zaļumus un nedaudz pakarsē.
  5. Frikadeles liek karstā krējuma un majonēzes mērcē sautēties.
  6. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.

Ēdiens ir piemērots jebkurai ēdienreizei. Pagatavošana aizņem ļoti maz laika. Iesakām pagatavot.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes