Sastāvdaļas
- 500 g maltas vistas gaļas
- 100 g baltmaizes
- piens
- 2 olas
- 2 tējkarotes sviesta
- malti melnie pipari
- sāls
Mērcei:
- 1 1/2 glāzes saldā krējuma
- 250 g majonēzes
- garšvielas pēc izvēles
- zaļumi pēc izvēles
- sāls
Pagatavošana
- Bļodā liek malto gaļu, pienā izmērcētu baltmaizi, izkausētu sviestu un olas.
- Pieber piparus, sāli pēc garšas un visu rūpīgi samaisa.
- No masas veido apaļas frikadeles.
- Katliņā pagatavo mērci: saldo krējumu samaisa ar majonēzi, pēc garšas pievieno sāli, garšvielas vai zaļumus un nedaudz pakarsē.
- Frikadeles liek karstā krējuma un majonēzes mērcē sautēties.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.
Ēdiens ir piemērots jebkurai ēdienreizei. Pagatavošana aizņem ļoti maz laika. Iesakām pagatavot.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!