Sastāvdaļas
- 4 vēži
- 100 ml salda krējuma
- rukolas salāti
- sāls
- smaržīgie pipari
- dilles
- 1 lauru lapa
- 1/2 tējkarote milti
- 1/2 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Vēžus nomazgā un ieliek vārošā sālsūdenī ar dillēm un lauru lapu.
- Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Atdzesē, notīra, sagriež lielos gabalos.
- Saldo krējumu uzkarsē, pielej pusglāzi miltu-ūdens maisījuma (1/2 tējkarote milti + 1/2 gl ūdens).
- Maisot karsē uz lēnas uguns 3-5 minūtes, pieber samaltus smaržīgos piparus un sāli pēc garšas.
- Gatavo mērci nedaudz atdzesē, pieliek rukolas salātus, samaisa.
- Uz šķīvja kārto sagrieztus vēža gabaliņus, pārlej ar mērci un pasniedz siltus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!