Vaniļas kēksi

Vaniļas kēksi Foto: Vaniļas kēksi

Sastāvdaļas

  • 1 glāze trekna saldā krējuma
  • 1+ 3/4 glāzes cukura
  • 2,5 glāzes miltu
  • 1+ 1/4 tējk. sāls
  • 2 olas
  • 1 glāze kefīra
  • 2,5 tējk. vaniļas cukura vai sēklas no vienas vaniļas pāksts
  • 1 tējk. sodas
  • 1,5 tējk. etiķa

Krēmam:

  • 1/2 paciņa sviesta
  • 1 paciņa krēmveida siera (klasiskā)
  • 4 tases pūdercukura
  • 1/4 tējk. sāls
  • 3 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 175°C temperatūrai.
  2. Sagatavo 18 mazo kēksu formiņas, ieeļļo tās. (Ja nav 18 mazo kēksu formiņas, izmanto kādas ir, ja ir mazāk, kēksus cep vairākas reizes.)
  3. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, kamēr tas kļūst viendabīgs. Noliek malā.
  4. Izsijā miltus kopā ar sāli, noliek malā.
  5. Sajauc kopā olas, kefīru, vaniļas cukuru vai sēklas, pievieno dzēstu sodu. (Sodu dzēš, sajaucot ar etiķi.) ātri maisot, pievieno miltus ar sāli., samaisa viendabīgā masā.
  6. Pievieno putukrējumu un viegli samaisa.
  7. Mīklu salej formiņās, cep 17-20 minūtes. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu.
  8. Izņem kēksus no krāsns un atdzesē.
  9. Gatavo krēmu - visas sastāvdaļas sajauc ar mikserpulti bļodā.
  10. Krēmu liek ledusskapī uz 15 - 20 minūtēm.
  11. Kēksus pārklāj ar krēmu un dekorē pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes