Sastāvdaļas
- 1 glāze trekna saldā krējuma
- 1+ 3/4 glāzes cukura
- 2,5 glāzes miltu
- 1+ 1/4 tējk. sāls
- 2 olas
- 1 glāze kefīra
- 2,5 tējk. vaniļas cukura vai sēklas no vienas vaniļas pāksts
- 1 tējk. sodas
- 1,5 tējk. etiķa
Krēmam:
- 1/2 paciņa sviesta
- 1 paciņa krēmveida siera (klasiskā)
- 4 tases pūdercukura
- 1/4 tējk. sāls
- 3 tējk. vaniļas cukura
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Sagatavo 18 mazo kēksu formiņas, ieeļļo tās. (Ja nav 18 mazo kēksu formiņas, izmanto kādas ir, ja ir mazāk, kēksus cep vairākas reizes.)
- Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, kamēr tas kļūst viendabīgs. Noliek malā.
- Izsijā miltus kopā ar sāli, noliek malā.
- Sajauc kopā olas, kefīru, vaniļas cukuru vai sēklas, pievieno dzēstu sodu. (Sodu dzēš, sajaucot ar etiķi.) ātri maisot, pievieno miltus ar sāli., samaisa viendabīgā masā.
- Pievieno putukrējumu un viegli samaisa.
- Mīklu salej formiņās, cep 17-20 minūtes. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu.
- Izņem kēksus no krāsns un atdzesē.
- Gatavo krēmu - visas sastāvdaļas sajauc ar mikserpulti bļodā.
- Krēmu liek ledusskapī uz 15 - 20 minūtēm.
- Kēksus pārklāj ar krēmu un dekorē pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!