Kanēļu bulciņas – rullīši

Kanēļu bulciņas – rullīši Foto: Kanēļu bulciņas – rullīši

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 2 olas
  • 205 g sviesta
  • 200 ml piens
  • 25 g sausā rauga 
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 4 ēdamkarotes kanēlis 
  • 5 ēdamkarotes biezpiena
  • 5 ēdamkarotes pūdercukura 
  • 2 ēdamkarotes skābs krējums

Pagatavošana

  1. Olas iesit bļodā. Pienu uzkarsē līdz 25°C temperatūrai. Savieno šķidrās sastāvdaļas ar 4 ēdamkarotēm cukura.
  2. Šķidro maisījumu viegli saputo .Pievieno mīkstu sviestu (75 g) .
  3. Miltus izsijā. Savieno tos ar raugu un vaniļas cukuru. Pieliek sausās sastāvdaļas šķidrajā maisījumā.
  4. Mīca mīklu vienmērīgu, spīdīgu. Pārklāj trauku ar dvieli. Noliek mīklu siltā vietā uz 30 minūtēm.
  5. Samaisa kanēli un brūno cukuru pildījumam.
  6. Mīklu izrullē,veidojot to apm.izmērā 30x40 cm (un 1 cm biezumā).
  7. Noziež mīklas plāksni ar kausētu sviestu (100 g),atkāpjoties 5 cm no malām.
  8. Pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu, arī atstājot malas tukšas (5 cm) .
  9. Sarullēt to kā ruleti. Izlīdzināt ruletes malas. To sagriež gabalos, kuru platums 4 cm. 
  10. Salikt gabaliņus ar griezuma vietu uz leju formā,kas ietaukota ar sviestu.Bulciņas salikt cieši.
  11. Cep apmēram 30 minūtes 160°C temperatūrā.
  12. Savienot biezpienu, mīkstu sviestu (30 grami), cukuru un skābo krējumu.
  13. Sakuļ masu ar blenderi .
  14. Gatavās maizītes atdzesē 5 min.Tad tās pārziež ar krējuma maisījumu.
  15. Vienmērīgi mērci izlīdzina pār maizītēm un ļauj nedaudz ievilkties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes