Sastāvdaļas
- 4 ēdamkarotes miltu
- 2 olas
- 205 g sviesta
- 200 ml piens
- 25 g sausā rauga
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote brūnā cukura
- 4 ēdamkarotes kanēlis
- 5 ēdamkarotes biezpiena
- 5 ēdamkarotes pūdercukura
- 2 ēdamkarotes skābs krējums
Pagatavošana
- Olas iesit bļodā. Pienu uzkarsē līdz 25°C temperatūrai. Savieno šķidrās sastāvdaļas ar 4 ēdamkarotēm cukura.
- Šķidro maisījumu viegli saputo .Pievieno mīkstu sviestu (75 g) .
- Miltus izsijā. Savieno tos ar raugu un vaniļas cukuru. Pieliek sausās sastāvdaļas šķidrajā maisījumā.
- Mīca mīklu vienmērīgu, spīdīgu. Pārklāj trauku ar dvieli. Noliek mīklu siltā vietā uz 30 minūtēm.
- Samaisa kanēli un brūno cukuru pildījumam.
- Mīklu izrullē,veidojot to apm.izmērā 30x40 cm (un 1 cm biezumā).
- Noziež mīklas plāksni ar kausētu sviestu (100 g),atkāpjoties 5 cm no malām.
- Pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu, arī atstājot malas tukšas (5 cm) .
- Sarullēt to kā ruleti. Izlīdzināt ruletes malas. To sagriež gabalos, kuru platums 4 cm.
- Salikt gabaliņus ar griezuma vietu uz leju formā,kas ietaukota ar sviestu.Bulciņas salikt cieši.
- Cep apmēram 30 minūtes 160°C temperatūrā.
- Savienot biezpienu, mīkstu sviestu (30 grami), cukuru un skābo krējumu.
- Sakuļ masu ar blenderi .
- Gatavās maizītes atdzesē 5 min.Tad tās pārziež ar krējuma maisījumu.
- Vienmērīgi mērci izlīdzina pār maizītēm un ļauj nedaudz ievilkties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!